Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaTeknolojiApple kullanıcıları üzgün: Zam geliyor!

Apple kullanıcıları üzgün: Zam geliyor!

Dünyanın en büyük teknoloji firması Apple, çok hareketli günler geçiriyor. Bir vakit ilkin yeni iPhone 13 ailesini tanıtan şirket, en son bugün düzenleyeceği Unleashed etkinliğinde yeni çıkan ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. Dünyanın her yerindeki kullanıcıları heyecanlandıran bu gelişmeler, ülkemizdeki teknoloji tutkunlarının da ilgisini çekmekte.

Ancak Apple tarafınca yeni ürünleri bekleyenlere fena haber geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre, son dönemlerdeki artan kur oranlarını göz önünde bulunduran şirket, birtakım ülkelerdeki tatbik ve abonelik fiyatlarına zam meydana getirmeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar.

Apple ürünlerine zam geliyor

Kısa vakit ilkin Apple tarafınca Türk bir müşteriye atılan e-posta, firmanın planlarını ortaya çıkardı. Teknoloji devi tarafınca gönderilen bildiride, “Merhaba Bora, İş yaptığımız pazarlardaki vergiler yahut kur oranlarını değiştiğinde, fiyatlarımızı güncellememiz gerekiyor. İlerleyen günlerde aşağıda belirtilen bölgelerdeki App Store fiyatları (Abonelik servisleri dahil) artacak.”

Söz mevzusu ülkeler içinde Türkiye, Tayland ve Bahamalar yer alıyor. Bu da demek ki gelecek günler içinde ülkemizdeki Apple kullanıcıları zam ile yüz yüze kalacak. Söz mevzusu oranların tam olarak ne kadar değişeceği ise şu an için sırrını koruyor. Apple’ın devletimizde ise birkaç servisi bulunuyor. Bunlardan bazılarının zam öncesi fiyatı ise şu şekilde:

  • Apple Arcade: 34,99 TL.
  • Apple Music: 13.99 TL
  • Apple TV+: 34,99 TL
  • iCloud: 50 GB başlangıç 6.99 TL
  • Apple One: 14.95 Dolar ( Ülkemizde yerel fiyatlandırma ile alınamıyor)

Peki sizlerin konu hakkındaki düşünceleri neler? Apple’ın Türkiye’deki fiyatları sizce ne kadar zamlanacak ve bu zam, cihaz fiyatlarını etkiler mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments