Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaGüzellikMakyajPudra Nedir? En Doğru Şekilde Nasıl Sürülür?

Pudra Nedir? En Doğru Şekilde Nasıl Sürülür?

Makyajın günlük kalıcı olmasını sağlamak ve pürüzsüz bir manzara elde etmek için pudra kullanmak gerekir. Peki, pudra tarzı ve kullanımının püf noktaları nelerdir?

Pudra Ne İşe Yarar?

 

Pudra; yüzün daha kadifemsi bir manzara kazanmasına destek olduğu gibi, cildin rutubet dengesini de düzenler. Cildinde yağlanma problemi olanların, vazgeçilmezi olan pudra; ek olarak renk düzensizliklerini örterek, hasım test eder ve deriye mat bir manzara kazandırır.

Pudra Türleri Nelerdir?

Günümüzde, iki tür pudra vardır: Toz pudralar ve Kompakt pudralar. Toz pudrala fazlaca ince ve hafifçe bir yapıya sahiptir. Fondöteni matlaştırır ve saydam bir manzara sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından ötürü daha fazlaca tercih edilir. Makyajı daha kalıcı ve gün boyu rötuş yapmak için idealdirler.

Pudra Seçimi Nasıl Olmalı?

Pudra öteki makyaj ürünlerinin kolayca sürülmesini sağlar. Bunun yanı sıra tenin matlaşmasını ve fondöteni sabitler. Pudra tarzı yaparken, fondöteninizin rengiyle pudranızın renginin yakın bulunmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

Canlı ve renkli manzara elde etmek için daha bronz veya birazcık daha parlak bir pudra kullanabilirsiniz. Eğer pudrayı cilt renginize uydurmak size zor gelirse; bunların yerine, ışık geçirgenliği olan saydam bir pudra da tercih edebilirsiniz.

Pudra Nasıl Sürülür?

Pudra Nasıl Sürülür

İstenilen doğal görünümü yakalamak için pudrayı fırçayla, gevşek halde uygulamalısınız. Fırçanın kıllarının uzun, sık ve yumuşak bulunmasına dikkat etmelisiniz. Bu özelliklerde bir fırça ile yüze ve boyuna pudranın en iyi biçimde yayılmasını elde edebilirsiniz. Pudrayı uygularken fırçayı yüzünüzde süratli hareketlerle sağdan sola ve yukarıdan aşağıya doğru gezdirmelisiniz. Böylelikle pudranın yüzünüze eşit olarak dağılmasını sağlamış olursunuz.

Cildinizdeki olan kusurları daha iyi örtmek istiyorsanız, pudrayı cildinize iyice bastırmalısınız. Bunun içinse puf kullanmada fayda var. Puf fondöteni, kapatıcıyı ve pudrayı birbirine karıştıracağı için, yüzünüzde tozlu bir tabaka değil, kusursuz ve mat bir manzara oluşmasını sağlayacaktır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments