Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaGüzellikMakyajGöz Kalemi Nasıl Sürülür? Göz Kalemi Nasıl Çekilir?

Göz Kalemi Nasıl Sürülür? Göz Kalemi Nasıl Çekilir?

Kadınlar vazgeçilmezi olan makyaj kendilerini daha güzel ve kusursuz gösteriyor. Makyaj malzemelerinden biri de, göz kalemlidir. Göz kalemi, kirpik bölgesine kullanılan bir üründür. Göz kalemi nasıl sürülür? Göz kalemi nasıl çekilir? Göz kalemini kullanmanın püf noktalarını sizler için derledik.

Göz Kalemi Nasıl Sürülür?

Kadınların günlük olarak yapmış olduğu işlemlerden biri de, makyajdır. Yüz bölgesine uygulanan oldukça fazla sayıda makyaj ürünü bulunuyor. Makyaj ürünleri, her bölgeye hususi olarak üretiliyor. Göz bölgesine uygulanan ürünlerden biri de, göz kalemidir. Göz kalemlerinin iyi mi uygulanacağı, bayanların en fazlaca araştırmış olduğu mevzular içinde bulunuyor. Göz kalemi sürmenin püf noktaları hanımefendiler için çok mühim bir konudur.

Göz kalemini sürmeye başlamadan önce, göz bölgesine kapatıcı uygulanması gerekir. Göz kaleminin dağılmaması gerekiyor. Göz kalemini dağıtmadan sürmek için, oldukca kırılgan olunmalıdır. Göz kalemlerinin ucu sivri olması, göz kalemini sürme işlemini daha kolaylaştıracaktır. Göz kalemleri çoğu zaman kirpiklerin tam üzerine düz bir biçimde uygulanır. Kalemlerin tatbik aşamasında, müsait bir ayna tercih edilmesi uygulamayı daha çok kolaylaştıracaktır.

Göz Kalemi Nasıl Çekilir?

Göz kalemi kullanan kadınlar, göz kalemi çekme mevzusunda daha ergonomik yöntemler arayabiliyor. Göz kalemi çekebilmek, oldukça kırılgan bir işlemdir. Kirpiğin daha uzun görünmesi isteniyorsa, kirpik üstüne de göz kalemi çekilebilir. Kalemlerin ucunu sivri yaparak, düz bir çizgi oluşturacak biçimde çekilmesi gerekir. Kirpik baz alınarak, tam üst hizasından düz olarak çekilmesi gerekiyor. Kirpiğin altında yada üzerinde duracak kalem çizgileri, gözün fena görünmesine niçin olan bir durumdur.

Göz kalemi sürme teknikleri nelerdir?

Göz kalemi sürme teknikleri

Kirpik diplerine çizilen ilk çizgi olası olmasıyla birlikte ince olmalıdır. Bu, oluşan herhangi bir dalgalanma veya yanlışta, iz bırakmadan silebilmek için fazlaca önemlidir. Düzgünlüğünden güvenilir olduğunuzda ise isterseniz bu çizginin üstüne bir kat daha göz kalemi çekerek çizgiyi belirginleştirebilirsiniz. Burada önemli olan, çizgiyi gözün iç kısmından dışına doğru ve kirpiğe olabildiğince yakın olarak çekmek oldukça önemlidir.

Göz kaleminde dikkat edilmesi gerekenler?

Çizgi ile kirpik içinde mutlaka boşluk olmamalıdır. Ayrıca, bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Kalem hiç gözün köşesine doğru uzatılmamalı ve göz makyajını gölgede bırakacak kadar bariz olmamalıdır.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments