Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaTeknolojiiPhone kullanıcıları için Google Pixel özelliği yolda

iPhone kullanıcıları için Google Pixel özelliği yolda

Pixel telefonlarda kullanılmakta olan Google Fotoğraflar özelliği şimdi de iOS hayatına slm demeye hazırlanıyor. Apple tarafında da çok fazla kullanıcıya hitap eden Google Fotoğraflar, sürpriz bir hamle yaparak iPhone kullanıcıları için mühim bir güncelleme yapacak.

Fotoğraf da bulunan klasörlerini gizlemeye yarayan kilitleme özelliği iOS kullanıcıları gizlemek istediği fotoğrafları daha iyi gizleme imkanı verecek. Android tarafında şu an için ancak Pixel telefon modellerinde çalışan Google fotoğraflar kilitli klasör özelliği, Android müjdesi sonrası iOS için de geliyor.

Google Fotoğraflar kilitli dosya özelliği iOS için geliyor

Fotoğraf klasörlerini gizlemeye yarayan kilitleme özelliği iOS kullanıcıları gizlemek istediği fotoğrafları daha iyi gizleme imkanı verecek. Android tarafında şu an için ancak Pixel telefon modellerinde çalışan Google fotoğraflar kilitli klasör özelliği, Android müjdesi sonrası iOS için de geliyor.

Apple, emniyet açısından iPhone kullanıcılarına mühim imkanlar sunsa da iCloud sızıntıları halen gündemde. Aslında Google sunucuları da geçen yıl mühim bir emniyet açığı verdi. Teknoloji devi ise bu yeni özelliğin sunucuları kullanmadığını açıklıyor.

Google Fotoğraflar kilitli dosya özelliği ile kilitlediğiniz dosyalara attığınız fotoğraflar sunucuya yedeklenmiyor ve telefonunuzda kalıyor. Yine bu kilitleme işlemi ondan sonra galeriye giren biri düzgüsel akışta bu gizli saklı fotoğraflara ulaşamıyor. Galeriyi kullanan üçüncü taraf bir tatbik da bu fotoğrafları görüntüleyemiyor. Gizli klasörü açmak için parmak izi, yüz tanıma ve parola benzer biçimde emniyet önlemleri kullanılabiliyor.

IOS tarafında ise iCloud fotoğrafları için saklama seçeneği mevcut. Böylece hususi fotoğrafları ana resim akışında görmüyorsunuz. Ancak fotoğraflara ulaşan üçüncü taraf uygulamalar bu gizli saklı fotoğrafları da görüntüleyebiliyor.

Google Fotoğraflar için kilitli dosya özelliği Mayıs ayında Google I/O ile karşımıza çıktı. Teknoloji devi geçen ay yapmış olduğu açıklamada, bu özelliğin Android 6 Marsmallow yardımı ile geleceğini açıkladı. Böylece hemen hemen bütün Android dünyası bu yeni özelliğe yakında kavuşacak. Buna nazaran Samsung Galaxy S5, LG G3 benzer biçimde 2014 yılına damga vuran amiral cihazlar da bu özelliğe kavuşacak.

Google, iOS’a gelecek hususiyet için ise 2022 yılını gösterdi. Tahminen Android ve iOS tarafında bu yeni hususiyet kısa zaman arayla karşımıza çıkacak.

Google Fotoğraflar bütün bu müspet haberlere karşın 1 Haziran’dan itibaren Google sunucuları üstünde süresiz ve parasız alan kullanmaya son verdi. Bu karar sonrası ise birçok Android kullanıcısı değişik alternatifler aramaya başladı. Ancak Google, tatbik için yeni özellikleri devreye alarak bu kaçışı durdurmaya çalışıyor.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Most Popular

Recent Comments